Deelnemers

De onderstaande bedrijven en organisaties hebben deelgenomen aan de eerste editie van De Springerdagen op 1 oktober 2011.

Met dit mooie weer is niks leuker dan (op de Springerdagen na) lekker varen op de Vecht! Combineren van de Springerdagen en varen is het allerleukst, en dat kan zaterdag! Voor slechts 5 euro per persoon wordt je een uur lang rondgevaren langs de mooiste buitenhuizen aan de vecht. Koop een lekkere lunch en een drankje op de Springerdagen, en eet dat lekker op de boot op en je weekend is helemaal goed. BOEI 26 verhuurd sloepen waarmee je lekker een frisse neus kunt halen.

Nieuwsgierig naar BOEI 26: bezoek alvast online!

———————————————————————————————————-

Normaal zijn ze aanwezig in het Griftpark, maar nu komen ze naar de Springerdagen: De ParkPeddelaars!

Het is tijd voor de nazomer. De bootjes gaan bijna de opslag in, tijd voor een laatste evenement dan! De ParkPeddelaars staan hier met het opblaasbassin en je kunt rubbereendjes komen scheppen vanuit een van de peddelbootjes. Met uitzicht op de passerende boten in de Vecht.

Nieuwsgierig? bezoek de ParkPeddelaars online!

———————————————————————————————————-

De Parel van Zuilen heeft tijdens de Springerdagen open huis, kom kijken! De Parel van Zuilen is jong, maar het gebouw is oud. De geschiedenis gaat terug tot de 17e eeuw. We weten lang niet alles, maar er zijn verrassende ontdekkingen gedaan!

De Parel van Zuilen heeft een prachtig terras aan de Vecht en in de Springertuin, geniet van een lekker drankje of echt Italiaans ijs met uitzicht op de leuke marktkramen van de Springerdagen!

Nieuwsgierig naar wat De Parel van Zuilen allemaal te bieden heeft? Bezoek het alvast online!

———————————————————————————————————-

Canaan Fairtrade, delicatessen uit het Land van Melk en Honing? Kom proeven tijdens de springerdagen over het bijzondere karakter van Canaan. En kom meer te weten over hoe Canaan begonnen is in een totaal uitzichtloze situatie en nu is uitgegroeid tot één van de meest hoopvolle en succesvolle bedrijven Palestina. Een bedrijf wat niet alleen goed werk doet voor de boeren, maar ook een heerlijk product maakt en zo een nieuw beeld van Palestina laat zien en proeven.

Om half 3, half 4 en half 5 zijn er proeverijen in de burgemeesterskamer aan de Vecht.

Canaan Nederland verkoopt en promoot de Palestijnse biologische fairtrade producten van Canaan.

Nieuwsgierig ? Bezoek Canaan alvast online!

———————————————————————————————————-

Zonder bijen, geen bloemen, geen planten en dus ook een groente en fruit. Oftewel, het zou een kale bende zijn. Welk belangrijk en goed werk bijen doen, weet imker Henk van Berkel als geen ander. Al 25 jaar zit hij in het imkervak en maakt hij verschillende soorten honing. Op De Springerdagen vertelt hij maar al te graag aan je wat er allemaal komt kijken bij het houden van bijen.

En natuurlijk kun je ook verschillende soorten honing proeven en andere mooie en lekkere producten ontdekken die groeien op zijn Bijenakker in Odijk. Denk aan diverse soorten bloemen, kruiden en (vergeten) groenten.

Nieuwsgierig? Bezoek de Bijenhoudersvereniging Bunnik/Houten e.o. online. Of neem een kijkje op de website van De Bijenakker.

———————————————————————————————————-

Soep doet altijd goed. Zeker als het is gemaakt van verse, onbespoten groente en bereid door gepassioneerde koks. Nou, bij De Kleine Baron zit je dan wel goed. Voor hun soepen gebruiken ze groente uit De Springertuin: pompoen, courgette, prei, het kan allemaal. Wat er in de tuin staat, bepaalt uiteindelijk wat er in je soepkom zit. En natuurlijk met een snee versgebakken brood; daar draaien de koks van De Kleine Baron hun hand ook niet voor om. Fijn!

Alvast voorproeven? Bezoek De Kleine Baron online.
———————————————————————————————————-

Anna Brecht/ workshop ‘Schilderen met groenten’

Wist je dat je met groenten, fruit en kruiden hele mooie schilderijen kunt maken? Nee?! Nou, dat kan dus! En hoe! Anna Brecht gebruikt voor haar workshop ‘Schilderen met groenten’ alleen natuurlijk ingrediënten uit de buurt. Dit kunnen vlierbessen zijn, maar ook rode kool, bieten en wortels.

Op De Springerdagen laat Anna kinderen vanaf vier jaar oud, zien hoe dat schilderen met groenten in zijn werk gaat. Samen verzamelen ze de groenten, malen die tot sap en dan is het schilderen geblazen! Geen idee of deze techniek tot een nieuwe Picasso of Rembrandt leidt, maar dat hoeft ook helemaal niet; leuk is het zeker :-)!

Anna Brecht geeft zaterdag 1 oktober 3 workshops van ongeveer 1 uur. De workshops beginnen om:

  • 11.00 uur;
  • 13.00 uur;
  • 15.00 uur.

Bij iedere workshops is er plek voor maximaal 10 kinderen, vanaf 4 jaar oud.
Wees dus op tijd met je aanmelden; anders heb je kans dat er geen plek meer is.
Bij deelname moeten kinderen € 2,- euro betalen voor het gebruik van materialen.

Nieuwsgierig naar Anna Brecht? Bezoek haar alvast online!
———————————————————————————————————-

Kleur en variatie: twee belangrijke elementen in een tuin. In een keuken en op het bord net zo. Bij The Colour Kitchen weten ze dat als geen ander. In hun keuken brengen ze mensen van verschillende achtergronden samen en leiden mensen op die naar een tweede kans in de maatschappij zoeken.

Een (h)eerlijke missie en daar kun jij op De Springerdagen de vruchten van plukken. Of beter gezegd, de appels en peren; de koks van The Colour Kitchen bakken (h)eerlijke taarten van het fruit uit de boomgaarden bij Leidsche Rijn.

Nieuwsgierig? Bezoek The Colour Kitchen online.
———————————————————————————————————-

Vrijwel iedereen droomt ervan: een eigen huis mèt tuin. Maar als we dat lapje grond dan eenmaal hebben, weten de meeste van ons niet goed wat we ermee aan moeten.

Gelukkig bestaan er mensen zoals Jelle Bennema. Werkzaam als landschapsarchitect bij de Deltavormgroep, weet hij als geen ander hoe je een buitenruimte leuk en goed moet inrichten. Op De Springerdagen is hij aanwezig en helpt hij je graag een mooi ontwerp te maken voor jouw tuin, hoe groot of klein die ook is.

Nieuwsgierig? Bezoek de Deltavormgroep online.
———————————————————————————————————-

Tuinieren & koken: twee bezigheden die energie kosten, maar ook opleveren. Hoeveel hangt af wat je doet en met behulp van wat. Hoe je slim met die energie kunt omgaan, weten de leden van Energie U: een Utrechtse vereniging met als doel energie besparen en duurzame energie opwekken. Op De Springerdagen vertellen je ze graag hun energietips en –trucs. Terwijl jij leert hoe je je energierekening kunt verlagen, bouwen de kleinste onder ons hun eigen energiebron: een windmolen van papier.

Nieuwsgierig? Bezoek Energie U online.
———————————————————————————————————-
Oost-Indische kers, varens, colablad, citroenhennep, afrikaantjes, vergeet-me-nietjes: prima ingrediënten voor een prachtig boeket, maar ook voor een salade. Jawel, veel bloemen en planten kun je gewoon eten. Zeker als Jasper Udink ten Cate van culinair en creatief evenementenbureau Food Jazz & Dj’s ermee aan de slag gaat.

Op De Springerdagen wordt het een bloemrijke bende; Jasper en zijn collega koks installeren hun flowerbar in De Springertuin. Op het menu staan prachtige bloemensalades en eetbare schilderijen, onder andere gemaakt van groenten, kruiden en bloemen uit De Springertuin! En mocht je willen weten hoe je zelf thuis zo’n bloemengerecht klaarmaakt, dan geeft Jasper graag zijn tips en trucs aan je prijs.

Nieuwsgierig? Bezoek Food Jazz & Dj’s alvast online.

———————————————————————————————————-

Happy Herbi maakt iedereen blij; initiatiefneemster Daphne Wessel is een expert op gebied van diervriendelijke en gezonde voeding. Ze kookt dier- en milieuvriendelijk en gebruikt fair trade producten. (h)Eerlijk eten dus!

Tijdens De Springerdagen verkoopt Daphne verschillende soorten taart (maar liefst 15 varianten!), diverse bonbons (12 smaken!), hartige snacks en raw food-lekkernijen. Dat wordt nog lastig kiezen.

En voor wie thuis ook onbezorgd en lekker wilt eten, kan eveneens bij Daphne terecht. Met Happy Herbi biedt zij diverse mogelijkheden om je kennis te laten maken met de 100% plantaardige en biologische keuken. Je kunt bijvoorbeeld dineren in haar huiskamerrestaurant en meedoen met de workshop ‘Eat Good, feel Good’. Ook verzorgt zij catering en organiseert ze brunches en diners op meerdere locaties in het land.

Nieuwsgierig? Bezoek Happy Herbi online als je alvast meer informatie, tips of recepten wilt.
———————————————————————————————————-
Hoeve Vertrouwen

Sinds 1992 verbouwt Wim Postema biologische bloembollen op Hoeve Vertrouwen, een biologisch akkerbouwbedrijf in de kop van Noord Holland.

Bloembollen biologisch, is dat logisch? Ja, want de gangbare bollenteelt is een van de meest vervuilende takken van landbouw. Een milieuvriendelijke manier van telen maakt dus juist bij bloembollen een groot verschil. De biologische bloembollen van Hoeve Vertrouwen – ook wel ecobulbs genoemd – worden geproduceerd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, zodat zich geen ongewenste stoffen in het milieu kunnen verspreiden. Niet in de lucht, niet in de sloot en niet in het grondwater.

Kijk, dat is fijn. Als bloemenliefhebber kun je dan met een gerust hart je tuin helemaal vol zetten. Keuze genoeg; Hoeve Vertrouwen heeft zo’n 120 soorten bloembollen in hun assortiment. Te koop tijdens De Springerdagen of anders via hun webshop.

Nieuwsgierig? Bezoek Hoeve Vertrouwen alvast online.
———————————————————————————————————-

Sita Danser van Hottie Sambal zorgt voor de nodige pit tijdens De Springerdagen.
Het maken van sambals is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby van Sita: als kookgek wilde ze haar gasten geen fabriekssambal voorschotelen en dus sloeg ze zelf aan het experimenteren. Het resultaat: heerlijke sambals en sauzen met verrassende smaken, die ook nog eens vrij zijn van conserveringsmiddelen, smaakstoffen en suikers en geheel biologisch zijn. Boeren in en rond Rotterdam leveren de ingrediënten voor de Hotties. (H)eerlijk pittig dus die potjes van Sita!

Nieuwsgierig? Bezoek Sita alvast online. ———————————————————————————————————-

Ze heten niet voor niets Het Huis van de Vlinders; hun producten en werkwijze zorgen voor een heus butterfly effect. Ze ontwerpen, produceren en verkopen leuke, vrolijke en eigentijdse mode- en interieuraccessoires van resttextiel, met de hand gemaakt door jonge Utrechtse vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met kleine slagen van hun vleugels realiseren ze een positief effect voor mensen en milieu.

Op De Springerdagen kun je de mooie en unieke mode- en interieuraccessoires van Het Huis van de Vlinders bewonderen. Maak alvast ruimte in je garderobekast!

Zelf iets moois maken, kan ook. Doe mee aan de workshop ‘Maak je eigen vlinder’
(leuk voor klein en groot!) en creëer zo je eigen vrolijke-vlinder-vleugel-effect.

Nieuwsgierig? Bezoek Het Huis van de Vlinders alvast online.

———————————————————————————————————-

Onbezorgd en ongedwongen genieten van een goed bakkie kan natuurlijk ook; daar zorgt Wilco Admiraal voor. Bij zijn espressobar kun je niet alleen terecht voor een vers gezette espresso of cappuccino, maar ook voor een zachte filterkoffie en heerlijke thee. De koffie en melk die Wilco gebruikt, zijn zo veel mogelijk afkomstig van biologische teelt of oorsprong.

Oftewel, écht goede koffie; Wilco weet als geen ander hoe hij het beste uit koffiebonen kan halen. Als barista is hij werkzaam onder de naam Independent Barista en biedt hij sinds augustus 2009 kwaliteitskoffie op locatie aan.

“Koffie is op elke plek waar mensen samenkomen. Koffie drinken is een onmisbaar ritueel in vele culturen en brengt contact. Door aandacht te besteden aan de bereiding van koffie krijgt dit ritueel vorm en waarde. Een ervaren barista is hierin de regisseur, gastheer en kwaliteitscontroleur op hetzelfde moment”, aldus Wilco.

Dat wordt dus (h)eerlijk leuten tijdens de Springerdagen!

Nieuwsgierig? Bezoek Wilco online.
———————————————————————————————————-

Janine Bruinooge houdt van eten. Eten dat met liefde en aandacht is bereid en gemaakt
van (h)eerlijke ingrediënten, liefst uit de buurt. Voor haar seizoensjam gebruikt ze dan ook onbespoten fruit uit Utrechtse boomgaarden en tuinen. Zo komen de appels en peren uit de Boomgaard Leidsche Rijn (Castellum Hogewoerd), met de hand geplukt, geschild en vervolgens tot jam gekookt. Appeljam met kaneel, perenjam met vanille, appelgelei met cider en steranijs…mmm, dat is JAMMIE!

Zelf iets JAMMIE’s maken met seizoens- en/of regionale producten? Dat kan! Want behalve jam maakt Janine vooral lekkere recepten, foto’s en kaartjes. Word ook een lekkerbek en kook JAMMIE: dat is simpel, puur en niet duur!

———————————————————————————————————-
Knol d’Amour


Credits foto: Superhallo

Knol d’Amour, een ode aan de aardappel, het bloeien en de liefde.

Neem een kijkje in Knol d’Amour en laat je verleiden door haar wonderlijke schoonheid. Een intens diepgeworteld verlangen bloeit op. Het is liefde op het eerste gezicht.

Jaaaa, dat roept vragen op, hè! We vertellen bewust niet te veel; dan verklappen we de smakelijke verrassing.

Nieuwsgierig? Bezoek Superhallo – de vertellers van het smakelijke liefdesverhaal – alvast online!
———————————————————————————————————-
Kwekerij de Pol

Rozenbottels kennen de meeste van ons van vroeger; wie heeft niet een glaasje Roosvicee gedronken toen die uit school kwam.

Behalve dat het heerlijke en gezonde vruchten zijn, zijn ze ook mooi. Peter de Pol weet daar alles van; in zijn kwekerij te Scherpenzeel kweekt en veredelt hij snijrozenbottels en lei-bottelrozen. Zijn rozenbottelstakken en -kransen kun je prima gebruiken om een prachtig bloemstuk te maken.

Denk niet dat de ene rozenbottel de andere is; in het rozenbottelseizoen heeft Peter maar liefst keuze uit ongeveer 150 nieuwe of bestaande rassen. Alle bottels worden op een natuurlijke organische wijze gekweekt. Niet voor niets noemt Peter zijn bottels dan ook biobottels.

Nieuwsgierig? Bezoek Kwekerij De Pol alvast online.
———————————————————————————————————-

Waar koop jij je koffie? Deze vraag is nog wel makkelijk te beantwoorden. Maar wat zit er ín de verpakking? Wanneer is de koffie gebrand en gemalen? Waar komt de koffie vandaan? Door wie is deze koffie geselecteerd en hoe groeit koffie eigenlijk?

Koffiespecialist Joost Leopold beantwoordt deze en al je andere koffievragen graag. Of je al een echte koffiekenner (professional) bent of gewoon een liefhebber, dat maakt niet uit; vanuit zijn Koffieschool leert Joost iedereen het ambacht van koffiezetten (nog) beter onder de knie te krijgen. Door trainingen, workshops en proeverijen leer je bij De Leopold Koffieschool alles over koffie: vanaf het kiemende zaadje tot aan het branden van de boon en het uiteindelijk kopje koffie.

Tijdens De Springerdagen kun je bij De Leopold Koffieschool deelnemen aan koffieproeverijen en workshops Latte Art. Inschrijven is niet nodig, voorkennis mag maar hoeft niet, zin in koffie is daarentegen een absolute must ☺!

Nieuwsgierig? Bezoek Joost zijn koffieschool online of via twitter.

———————————————————————————————————-
Menno Zweefmolenaar

Bij een feestje moet er ook gezwierd en gezwaaid worden. En wie kan dat nou beter dan Menno Bakker?! Samen met zijn gezin en zijn prachtige authentieke zweefmolen maakt hij de feestvreugde voor kinderen van 1 t/m 6 jaar alleen maar groter.

Behalve dat de kleintjes onder ons in zijn zweefmolen lekker kunnen zwieren en zwaaien, is zijn molen ook een plaatje om naar te kijken: feestelijk aangekleed met plu’s, bloemen en knuffels. Vrolijke en inspirerende muziek maakt het geheel af.

Een feestje dus die zweefmolen van Menno. Of zoals hij zegt: “Voor veel kinderen is onze molen hun eerste echte sensationele zweefmolenervaring. Voor de ouders aan de kant dus ook.”

Komt dat zien & beleven op De Springerdagen!

Nieuwsgierig? Bezoek Menno Zweefmolenaar alvast online!
———————————————————————————————————-
Moi, le Voisin

Zaterdag 1 oktober is het feest in De Springertuin! Maar wat is een feest nou zonder muziek? Dat is niks toch, arme troef. Gelukkig herbergt Utrecht een aantal muzikale parels en een daarvan is Moi, le Voisin.

Het Utrechtse postfolk-kwartet begeeft zich graag in grensgebieden. Indiepop, folk en country buitelen over elkaar in een weerbarstig geluid, waarin melancholie en vrolijke uitbundigheid haasje-over spelen. De teksten herarrangeren maatschappelijke onrust tot offerandes voor Eskimogoden en hoekige carnavalskrakers.

Kortom, als De Kift, Bonnie ‘Prince’ Billy en Michael Stipe op een dronken avond zouden besluiten samen een band op te richten, zou dat wel eens zoiets als Moi, le voisin kunnen zijn.

Komt dat zien, komt dat horen, op De Springerdagen!
Meezingen mag, meeswingen is verplicht ☺!

Nieuwsgierig? Beluister Moi, le Voisin alvast online.
———————————————————————————————————-
Natuur- en Milieucommunicatie/ Daalsewegtuin

Mooi groen in Utrecht gaat ook de gemeente aan het hart. De afdeling Natuur- en Milieucommunicatie (NMC) onderneemt verschillende groenactiviteiten. Dit met het doel om:
• mensen in contact te brengen met natuur en milieu;
• met mensen samen te werken aan een groen, gezond, leefbaar en duurzaam Utrecht;
• leren over groen leuk en spannend te maken voor jong en oud
• ruimte te bieden voor ontspanning en recreatie.

Hoe NMC deze groendoelen probeert te bereiken? Onder andere door het beheren van zogenaamde steedes. Dit zijn natuur- en milieucentra met een stadsboerderij, een educatieve tuin, les- en expositieruimte en soms ook een wijktuin en dierenweiden.

Op De Springerdagen kun je kennismaken met een van de steedes van het NMC. En wat voor een! De educatieve tuin aan de Daalseweg ligt op de grens van Utrecht en Oud Zuilen. Aan de overkant van de Daalseweg stroomt de Vecht langs nieuw aangelegde natuurlijke oevers en een prachtig nieuw wandelgebied.

Vrijwilligers Cees van Dissel en Thea de Groen pronken die eerste oktoberzaterdag met de prachtige pompoenoogst van de tuin. Hele pompoenen kun je kopen, maar ook pompoenenscones en andere gebakjes.

Bevalt het wat je ziet, hoort en proeft, meld je dan aan als vrijwilliger! Voor het onderhoud van de Daalsewegtuin kunnen Cees en Thea namelijk wel de nodige hulp gebruiken.

Wil je thuis groen doen, koop dan een champignonkweekset: compleet met aarde, sporen en uitleg. Een kind kan de was doen☺. Dat wordt een heerlijk najaar!

Nieuwsgierig? Bezoek de Daalsewegtuin alvast online!

———————————————————————————————————-

Utrecht is niet alleen een vruchtbare bodem voor groente, fruit en ander lekkers; de mode bloeit en groeit ook goed in de Domstad. In Puha weten ze er alles van. De eigenzinnige winkel van Saïd en Taam – beide gestudeerd aan de HKU – hangt vol met kleding en accessoires van jonge ontwerpers. Puha werkt samen met ruim 50 ontwerpers, waarvan het merendeel afkomstig is uit Utrecht. De collectie – zowel voor dames als heren – is naast jong ontwerp, ook eco en fair. In de Puha Shop, gevestigd in de kleine rosse buurt in hartje Utrecht, hangt dus mooi goed!

En op 2 oktober ook op De Springerdagen! 
Puha neemt onder andere mee: kleding voor dames en heren van Studio Jux en Ecocouture en sieraden van Stolen Thunder. Utrechts jong design is aanwezig in de vorm van kleding van Heidi Long en Fenny Faber, accessoires van Renske Versluijs, Onzin design en de Cult Dealer.

Nieuwsgierig naar Puha? Bezoek de winkel online of neem een kijkje op Facebook.
———————————————————————————————————-

Wie een tuin heeft, heeft meestal ook wel een schutting of een muur of allebei; een beetje privacy is wel zo fijn. Jammer dat zo’n afscheiding vaak zo kaal en saai is. Waarom zou je daar ook niet een groen paradijsje van maken? Wel zo leuk en met de panelen van Sempergreen ook erg makkelijk. Er zijn verschillende systemen en je kunt kiezen uit verschillende soorten (bloeiende) planten of kruiden.

Benieuwd hoe zo’n groene, levende wand eruit kan zien? Kom de panelen van Semergreen bewonderen in De Springertuin tijdens de Springerdagen 2011.

Alvast een kijkje nemen? Bezoek Semergreen online.
———————————————————————————————————-

Lekker leesvoer mag natuurlijk niet ontbreken op De Springerdagen. Gelukkig is uitgeverij Snor die zaterdag 1 oktober ook aanwezig met een selectie van hun frisse, grappige, mooi vormgegeven boeken: ‘Zelfgeoogst’, ‘Vis&Vega’, ‘Op stap in herfst en winter’. En natuurlijk de fijne receptenkalenders van Snor met 365 (+ 1) recepten van toetjes, taarten en soepen. Wie wordt daar nou niet blij van!

Nieuwsgierig? Bezoek Snor online.
———————————————————————————————————-

Dat Zuilen en groen een goede combinatie is, toont De Springertuin wel aan. Niet zo gek dan ook dat Zuilen in de nabije toekomst nog groener wordt; er
komt een nieuw park in de wijk, Springerpark. Nu nog een groot plantsoen, straks een vrolijke en groene parkomgeving in Zuilen.

Het hele gebied wordt opnieuw ingericht. Er worden bomen bij geplant. Ook wordt de Burgemeester Norbruislaan vriendelijker ingericht. Op het grote grasveld onder de bomen kan iedereen straks gezellig picknicken.

En – dat is misschien wel het grote pluspunt van het nieuwe park – je kunt middenin dat nieuwe Zuilense groen wonen. Springerpak zal namelijk circa 66 woningen en 110 appartementen tellen, verdeeld over drie locaties.

Hoe die huizen eruit komen te zien? Nou in ieder geval:
• zijn ze gelegen aan een vernieuwd, groen park in het rustigste deel van Zuilen
• zijn er drie woningtypen, met woonoppervlakten vanaf 117 m2 tot 144 m2
• hebben ze een ruime tuin, buitenberging en goede parkeervoorzieningen
• krijgen de meeste woningen een eigen parkeerplaats via een afsluitbare
binnenhof
• zijn er tal van uitbreidingsopties, tot zelfs 6 slaapkamers!

Wil je meer weten over deze groene woningen, bezoek dan op De Springerdagen de stand van Springerpark. Makelaars van de kantoren J.B. van Scherpenzeel en Lauteslager zijn aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

Nieuwsgierig? Bezoek Springerpark alvast online!
———————————————————————————————————-


Wij noemen ze pannenkoeken en flensjes, in Frankrijk spreken ze van crêpes en galettes. Net even anders, maar ook oh zo lekker. Zeker als ze worden klaargemaakt door echte kenners. Astrid en Bruno van Souvenirs de France bakken er 1 en 2 oktober op los in hun mobiele crêperie: een heuse de Citroën HY bus. Terwijl je wacht op je versgebakken crêpe, kun je je tegoed doen aan de Franse streekproducten die Astrid en Bruno hebben geselecteerd. Beide zijn goed bekend met de Franse cultuur en taal, zijn enthousiaste gebruikers van de producten en hebben ondertussen veel recept- en serveerideeën opgedaan. Al die heerlijke Franse kennis delen Astrid en Bruno graag. Tijdens De Springerdagen kun je bijvoorbeeld een workshop volgen waarbij je leert crêpes en galettes te bakken naar Frans recept. Komt dat zien, komt dat proeven!

Nieuwsgierig? Neem een kijkje in de online shop van Souvernirs de France of neem via twitter contact op met Astrid en Bruno.

———————————————————————————————————-

Natuurlijk, het mag hoor, onze mooie tuin fotograferen. Er staan prachtige bloemen en planten in. Maar waarom dan niet meteen een foto van jou met al dat mooie groen?
Portretfotografe Tessa Smal weet als geen ander hoe ze mensen zichzelf kan laten zijn voor de camera. Tijdens De Springerdagen maakt ze groenportretten.

Wil jij een mooie foto van jezelf in een natuurlijke omgeving, dan is dit je kans!

Nieuwsgierig naar Tessa? Bekijk dan haar portfolio.
———————————————————————————————————-
Tuinbikkels

Fruit en groente kun je bewaren door ze te wecken, maar drogen is ook een prima manier om de houdbaarheid te verlengen. Appels en peren zijn bijvoorbeeld erg geschikt om te drogen. En lekker dat die gedroogde fruitschijfjes zijn!

Benieuwd hoe dat drogen precies in zijn werk gaat? Zoek dan zaterdag 1 oktober Lucas op. Samen met enkele Tuinbikkels van Natuur- en Milieucommunicatie demonstreert hij zijn zelfgebouwde zonnedroger. Jong en oud mag meehelpen drogen. En proeven natuurlijk ☺!

———————————————————————————————————-

Doen we ‘t anno 2011 vooral voor de leuk, vroeger was het hebben van een moestuin vaak bittere noodzaak. Vooral in de oorlogsjaren, zo blijkt uit de documentaire ‘Bezet Utrecht: verhalen van volkstuinbezitters’ van de Vereniging Ontsluiting (inter)nationaal Cultureel Erfgoed (VOICE).

In de Springertuin houden we wel van historie: we rollen tijdens De Springerdagen dus graag de groene loper uit voor VOICE.

Nieuwsgierig? Bezoek VOICE online en neem ‘n sneakpeak!

———————————————————————————————————-

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s